[ Register ] [ Profile ] [ Memberlist ] [ Groups ] [ FAQ ] [ fChat ] [ Search ] [ Log in ]
Армията на Античалгарикусите Forum Index > Историйки

Topic: (Р)еволюцията на идеалите
Goto page Previous  1, 2

Кой е най-извратен?
Маите
100%
 100%  [ 3 ]
Египтяните
0%
 0%  [ 0 ]
Кралският френски двор
0%
 0%  [ 0 ]
Total Votes : 3

Author    Bericht Post new topic Reply to topic
Fleur de la Coeur
Конник

Това е наистина жалко Laughing Бях го чела някъде и направо не е за вярване-а аз преди уважавах французите като културна нация Razz Но определено най-извратени са маите!!!Да сплескват главите на хората и да жигосват горките бебета!!!И това да е символ на благородство-о,я да се скрият! Shocked Аз имам много забавна информация за английския двор по онова време,но Катастрофия,темата си е твоя и не съм сигурна дали е редно да се намесвам и да пускам допълнителни текстове Rolling Eyes

Katastrofia: Направи нова тема, ако искаш. Може и тук, но ще е по-хубаво в нова.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.
Post Tue Feb 14, 2006 12:55 am 
 View user's profile Send private message  Reply with quote  
Pandora
Конник

quote:
StrofsSs schreef:
Най-сетне и продължението:

Кралският френски двор

За разлика от Египет, във френския двор хигиената и най-вече банята се е считала за доста простолюдно занимание. Има документи, които отбелязват "първата баня на краля" (към 12-тата му година), като едно унизително, но неизбежно събитие. За да не припадат все пак от миризмата на гнило и вкиснало, френските придворни дами носели гъби, напоени с парфюм, под мишниците си. Етикетът е задължавал придворните да носят перуки, но дори и те често въшлясвали. Козметиката и била много разпространена. Придворните дами буквално практикували бодиарт, защото гримирали дори зърната на гърдите си. Много обичали да поставят и изкуствени бенки на стратегически места (на френски език бенката се нарича "зърно на красотата"). Те обаче имали много нездравословни хрумвания и използвали например живачен прах за пудра, което направо разяждало кожата им. Култов елемент в дворцовите идеали за красота е била тънката талия. Придворните дами толкова стягали корсетите си, че и най-малкото вълнение затруднявало дишането им и затова те са известни с честите си припадъци. За много красива се е считала мраморно бялата кожа. За да бъдат много бледи, жените не спели по цели нощи и пиели ябълков оцет. Да имаш тен е означавало да си от нисшите селски прослойки.

Следва гласуване кой е най-извратен?! Shocked Laughing

Shocked нямам думи...12 години!?!?!?!?!?!?

Post Wed May 24, 2006 12:44 am 
Fatal_Nightmare
Конник

Разказаха ни във Версай, че Кралят Слънце се е изкъпал точно три пъти в живота си, но за разлика от хигиената изключително е държал на яденето и описаното меню беше просто внушително, малко забравих, но имаше нещо като 12 яйца на ден...

Post Wed May 24, 2006 3:44 pm 
Post new topic Reply to topic

Jump to:  
Goto page Previous  1, 2

Last Topic | Next Topic  >

Forum Rules:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum