|
|
|
| Кой е най-извратен? |
| Маите |
|
100% |
[ 3 ] |
| Египтяните |
|
0% |
[ 0 ] |
| Кралският френски двор |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Total Votes : 3 |
|
|
| Author
|
Bericht |
|
|
Fleur de la Coeur
Конник

|
Това е наистина жалко Бях го чела някъде и направо не е за вярване-а аз преди уважавах французите като културна нация Но определено най-извратени са маите!!!Да сплескват главите на хората и да жигосват горките бебета!!!И това да е символ на благородство-о,я да се скрият! Аз имам много забавна информация за английския двор по онова време,но Катастрофия,темата си е твоя и не съм сигурна дали е редно да се намесвам и да пускам допълнителни текстове
Katastrofia: Направи нова тема, ако искаш. Може и тук, но ще е по-хубаво в нова.
|
Tue Feb 14, 2006 12:55 am |
|
|
Pandora
Конник

|
quote:
StrofsSs schreef:
Най-сетне и продължението:
Кралският френски двор
За разлика от Египет, във френския двор хигиената и най-вече банята се е считала за доста простолюдно занимание. Има документи, които отбелязват "първата баня на краля" (към 12-тата му година), като едно унизително, но неизбежно събитие. За да не припадат все пак от миризмата на гнило и вкиснало, френските придворни дами носели гъби, напоени с парфюм, под мишниците си. Етикетът е задължавал придворните да носят перуки, но дори и те често въшлясвали. Козметиката и била много разпространена. Придворните дами буквално практикували бодиарт, защото гримирали дори зърната на гърдите си. Много обичали да поставят и изкуствени бенки на стратегически места (на френски език бенката се нарича "зърно на красотата"). Те обаче имали много нездравословни хрумвания и използвали например живачен прах за пудра, което направо разяждало кожата им. Култов елемент в дворцовите идеали за красота е била тънката талия. Придворните дами толкова стягали корсетите си, че и най-малкото вълнение затруднявало дишането им и затова те са известни с честите си припадъци. За много красива се е считала мраморно бялата кожа. За да бъдат много бледи, жените не спели по цели нощи и пиели ябълков оцет. Да имаш тен е означавало да си от нисшите селски прослойки.
Следва гласуване кой е най-извратен?!
нямам думи...12 години!?!?!?!?!?!? |
_________________ A man who wants will find a way! |
|
Wed May 24, 2006 12:44 am |
|
|
Fatal_Nightmare
Конник

|
| Разказаха ни във Версай, че Кралят Слънце се е изкъпал точно три пъти в живота си, но за разлика от хигиената изключително е държал на яденето и описаното меню беше просто внушително, малко забравих, но имаше нещо като 12 яйца на ден... |
Wed May 24, 2006 3:44 pm |
|
|
|
Forum Rules:
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|
|
|
|